BOEK
GROEPSPORTRET MET BRILLETJE

Prometheus

 

Lanoye 60. Groepsportret met brilletje brengt het universum van de auteur dichter bij dan ooit.

In de jaren tachtig van de vorige eeuw was Lanoye een hemelbestormer, inmiddels is hij uitgegroeid tot een van onze meest gelezen en gelauwerde auteurs. Met romans, gedichten, toneelstukken, satirische teksten en essays stelde hij een indrukwekkend oeuvre samen.

Bij elke stap in die carrière heeft de slagerszoon met een brilletje het motto gehanteerd ‘een schrijver is een groep’. Mensen die bijdroegen tot zijn succes werden door hem altijd genereus deelgenoot gemaakt van de lof die hem te beurt viel.

Zijn zestigste verjaardag is een uitgelezen kans om ruimte te geven aan wie zoal deel uitmaken van zijn universum. Vormgevers, fotografen en redacteuren. Acteurs, dramaturgen en regisseurs. Familieleden, collega’s en intimi.

Redacteur Anni van Landeghem en vormgever Gert Dooreman – al jarenlang sparringpartners van Lanoye – mochten als eersten in Lanoyes archieven duiken en ontdekten daar niet eerder gepubliceerde teksten, vrolijk stemmende vondsten en onweerstaanbaar beeldmateriaal.

Het resultaat is een monumentaal vormgegeven scrapboek vol verrassingen en klassiekers, op groot formaat uitgegeven in een genummerde en gelimiteerde oplage. Kortom: een geweldig hebbeding en een must voor de ware Lanoye-fan.

 

Meer info & bestellen via uitgeverij Prometheus