DE STöRM

Tutti Fratelli viert haar 15-jarig bestaan met een bijzondere Shakespeare, exclusief voor Tutti Fratelli bewerkt door Tom Lanoye. In een regie van Jan Sobrie schetst De Störm (naar The Tempest) een portret van de mens met al zijn blutsen en builen en zijn onverzadigbare lust naar macht.

Prospero, de verbannen hertog uit Milaan, ziet zijn kans schoon wanneer degenen die hem jaren geleden verraadden voorbij zijn eiland varen. Hij wekt als wraak een woeste storm op, die over de zee tot in de ziel door raast. De verraders die Prospero van de troon hebben gestoten, belanden op het eiland vol illusie, dat zingt en klingelt, waar uw oren tuiten van den tingeltangel, van stemmen die, zo rap ge wakker wordt, u weer verlokken om in slaap te totteren. Wij mensen zijn een hemd van’t zelfde laken: een droom. En ons klein leven is maar een moment van kort ontwaken, tussen slaap en slaap.

 

Tickets & info:

De Roma (30/09 en 1&2/10/’22)
Toneelhuis (17-19/02/’23)

 

Credits

SPELERS Anne Schoonbroodt, Bayaraa Khishigbayar, Brenda Schoonbroodt, Camilo De Vos, Chadia Bendada, Chantal Boels, Christine De Clerck, Christo Anagnostu, Dirk Rypens, Erik De Schepper, Felix Vermeulen, Frans Verschueren, Hilde Boogaerts, Hilde Huygens, Juan Maldonado, Katty Van Beeck, Lieze Vervaet, Lindsey Van Roy, Matthias Peersman, Peggy Beaujean, Petra Van Hoye, Riccardo Federico, Steven Laenen
TEKST Tom Lanoye naar William Shakespeare
REGIE Jan Sobrie
REGIE-ASSISTENTIE Elisa Goossens
ARTISTIEKE LEIDING Nico Sturm
MUZIEK Florejan Verschueren, Tim Vandenbergh, Sam Vloemans, Kobe Proesmans, Tobe Wouters
SCENOGRAFIE Giovani Vanhoenacker
KOSTUUMONTWERP EN UITVOERING Hannah Chebaro, Joke Van de Casteele LICHTONTWERP Frank Hardy
GELUID Wim Van den Heuvel
TONEELMEESTER Wannes De Rydt
FOTO Nisran Azouaghe