Wie is bang

NTGent / Theaterproductiehuis Zeelandia

Wie is Bang gaat over een ouder wordend acteurskoppel dat de balans opmaakt van hun liefde voor elkaar en voor het vak. Terend op hun bekendheid willen ze goed geld verdienen met een populaire repertoireklassieker over een scheldend en drankzuchtig koppel intellectuelen. Hun andere ensceneringen floppen. Alleen de scheldklassieker blijft volk lokken. Avond aan avond zijn ze veroordeeld om tegenover elkaar te staan in steeds dezelfde rol.  Enkel hun tegenspelers veranderen regelmatig: twee jongere acteurs die na een tijdje, net als hun voorgangers, met slaande deuren vertrekken. Maar dan snelt Vadertje Staat te hulp. Ze ontvangen subsidie op voorwaarde dat hun tegenspelers een buitenlandse afkomst en liefst ook een kleurtje hebben. De eerste kennismaking zet meteen alle onderhuidse conflicten op scherp.

Voor deze productie werkt Tom Lanoye samen met regisseur Koen De Sutter. Els Dottermans en Han Kerckhoffs staan naast de jonge talenten Dilan Yurdakul en Tarikh Janssen, een spannende confrontatie. Wie is Bang is een coproductie met NTGent.

Tickets voor de première op 27 augustus tijdens het Zeeland Nazomerfestival via deze link

Op 20 september gaat Wie is bang in première in NTGent en volgt een tournee. Voor alle speeldata & tickets kan je terecht op de website van NTGent